Menu

Renatalynn

saya adalah sebuah blog resipi hebat

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.

Resipi bagaimana membuat EsKrim coklat sendiri

November 26, 2015
Resipi bagaimana membuat EsKrim coklat sendiri di rumah-ais krim yummyy: g, yang neraka adalah bahawa tidak seperti makanan adalah lembut dan super lazat? Dari kecil untuk golongan muda dan lama suka. Pelik apabila tiada seperti ais krim.
 
Dahulu Aiskrim itu sendiri adalah makanan mewah yang hanya akan dihidangkan pada Majlis-Majlis khas. Dalam tempoh tersebut, membuat Aiskrim adalah sangat menyusahkan. Kerana ia mengambil http://buletinresep.blogspot.com/2015/10/resep-telur-bumbu-bali.html ais Tasik atau kolam yang membeku pada musim sejuk.
 
Kemudian diambil dan timbul di haystack, sebuah lubang di dalam tanah, atau mana-mana tempat di mana ais tidak lebur cepat. Tempat yang ais disimpan untuk digunakan kemudian semasa musim panas.
 
Nasib baik pada zaman sekarang, ais krim boleh telah mudah untuk kita hadapi. Harga bermula dari murah ke mahal. Tergantung dengan budget yang kami ada, hanya Mata Ganjaran 5000 saja, kita boleh telah pun beli siap ais krim di pasaraya yang terdekat dengan anda. Tetapi ia adalah cerita yang berbeza jika anda ingin membuat sendiri aiskrim.
 
Sejarah asal usul Aiskrim
Sebelum saya berbincang mengenai bahan-bahan yang disediakan, kita digunakan untuk merujuk kepada sejarah Aiskrim maklumat lanjut di sini. Ada yang mengatakan Aiskrim dicipta oleh orang-orang Cina sekitar iklan 700 tahun. Tang Maharaja Dinasti Shang adalah seorang penggemar masakan.
 
 
Pada masa itu, beliau meminta Chef Istana untuk membuat Aiskrim daripada campuran salji.
Di Indonesia, ais krim telah diambil oleh Belanda di colonial penceroboh tahu sebagai Aiskrim Saloon. Ais krim Saloon yang pertama untuk berdiri dan sudah tentu boleh hanya dinikmati di bandar-bandar besar. Pada masa itu ais krim adalah makanan yang mewah dan mahal, dan kebanyakan Belanda hanya boleh menikmati ia.
 
Bagaimana untuk membuat Aiskrim coklat lembut ia tergolong adalah agak ringkas dan mudah sebagai mewujudkan ice creamnya tanpa Mesin. Kalian boleh http://buletinresep.blogspot.co.id/2015/11/resep-cumi-asam-manis.html membuatnya di rumah. Agak daripada membelinya, Makan rasa buatan sendiri lebih baik di rumah dan nikmat. Cara-cara membuat coklat Aiskrim:
Bahan-bahan dalam pembuatan Aiskrim coklat resipi wajib:
 
Bahan-bahan berikut hendaklah disediakan untuk membuat coklat aiskrim. Agak mudah dan mudah. :-)
 
1/4 kg gula putih
 
1/2 liter susu
 
3 telur ayam
 
3 camca besar coklat serbuk
 
garam dan vanilla secukup rasa
 
Bagaimana untuk membuat resepi ais krim coklat tanpa mesin yang:
Bagaimana untuk membuat Aiskrim coklat di sini saya gunakan Mesin tanpa besar mendapat gali itu ya. Ia bertujuan untuk membolehkan pemula yang baru belajar memasak boleh mengikuti langkah demi langkah dengan mudah.
 
Resipi coklat Aiskrim adalah ringkas dan mudah
 
Ilustrasi gambar membuat Aiskrim coklat
 
Pisahkan antara berwarna kuning dan putih telur. Ambil kuning telur, kemudian Campurkan kuning telur dengan gula, kemudian kacau dengan Pencampur sehingga gebu resipi bagaimana untuk membuat tradisional coklat berperisa ais krim lembut dan mudah
Selepas itu, putih telur dicampur dengan vanilla dan garam secukup rasa, kacau sekali lagi sehingga baik campur dan gebu.
Menggabungkan adunan dengan adunan 1 2 buat dan masak ke mendidih sambil dikacau sentiasa di. Membubarkan coklat dengan susu dan kemudian masukkan ke dalam adunan yang telah mereneh. Kacau sentiasa sehingga benar-benar thickens, maka mengangkat dan membenarkan untuk menyejukkan.
 
Sekali sejuk, masukkan ke dalam frezeer supaya Aiskrim cawan bertukar lembut dan lazat. Semoga berjaya dengan resepi EsKrim resipi Aiskrim ini daripada tradisional rasa coklat lembut dan mudah

Go Back

Comments for this post have been disabled.