Menu

Renatalynn

saya adalah sebuah blog resipi hebat

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.

Resepi masakan Jepun Gyuniku dan Shichimiyaki tauhu

November 30, 2015

 Membuat masakan lazat seperti lukisan. Ia juga seolah-olah menjadi satu cabaran apabila kita masukkan pelbagai perisa-perisa masakan yang dicipta. Pada masa ini Info restoran yang anda ingin berkongsi koleksi memasak resipi Jepun mungkin dapat menambah wawasan anda yang suka hobi kuliiner. Berikut adalah resipi untuk membuat Gyuniku dan tauhu Shichimiyaki anda mungkin mahu memasak untuk ahli keluarga di rumah

Membuat masakan ini memerlukan ketepatan dalam proses bumbunya mengkompaun. Jadi keputusan yang enak dan lazat. Jangan bimbang untuk membuatnya kerana http://buletinresep.blogspot.com/2015/09/resep-ayam-woku.html kami mengemas kini maklumat ini dengan lengkap untuk anda.

Bahan-bahan:

300 g tauhu firma
80 gram rusuk daging lembu, dihiris
50 g sayur dihiris
tonggarashi 5 g (serbuk cili kering)
demi 10 ml (wine tipikal Jepun)
soyu 10 ml (kicap kikoman)
mirin 10 ml (*)
10 gram Dasinomoto (tipikal Jepun sup perasa)

CARA-CARA MEMBUAT TAUHU DAN GYUNIKU SHICHIMIYAKI:

Firma tauhu dipotong 6 bahagian, kemudian panggang atas kuali (kuali) dan perasa menggabungkan sake, mirin, soyu, dasinomoto, tonggarashi, dan dihiris bawang hijau. Kacau sebentar dan membenarkan ia matang.
Memupuk dan berkhidmat dalam panas.

(Bahan-bahan biasa Jepun yang mengandungi sedikit alkohol, kuning dan berasa sedikit manis)

Apa-apa maklumat Gyuniku resepi memasak dan tauhu Shichimiyaki yang kita berikan kepada anda yang suka hobi memasak. Mudah-mudahan boleh http://buletinresep.blogspot.com/2015/09/resep-ayam-goreng-penyet-sambal-ijo.html menambah rujukan dan pandangan anda di dunia Masak-memasak. Sentiasa berusaha terus-menerus berinovatif merupakan memasak dan tidak pernah memberi kepada memberi perkhidmatan yang terbaik.

 

Go Back

Comments for this post have been disabled.