Menu

Renatalynn

saya adalah sebuah blog resipi hebat

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.

Bagaimana untuk membuat sup lazat lampam yang jelas

November 29, 2015

Lampam sup resipi-a keinginan untuk mengosongkan Kuah yang sedap menghirup rasa, akan tidak lama lagi berpuas hati selepas ini sup ikan segar yang kami telah disediakan di meja makan. Menyelerakan daging lampam adalah salah satu pilihan yang tepat bagi jelas sup, walaupun contrived ikan air tawar tetapi dalam daging padat dan besar semasa-durinya. Di samping itu duri-duri yang mudah dilihat dan dipisahkan, secara amnya juga terletak di bahagian tengah ikan, maka Peti Deposit Keselamatan cukup dimakan kanak-kanak daripada risiko termakan duri-duri.

Kekangan bau Lumpur atau tanah aroma ikan segar memang sedikit menjejaskan beberapa orang dalam penggunaan. Oleh itu ditapis atau bagaimana untuk memasak lampam biasanya mempunyai cita rasa tinggi herba dan penggunaan rempah yang digunakan. Juga pada bagaimana untuk membuat sup http://buletinresep.blogspot.com/2015/09/resep-jus-alpukat.html lampam nod atas resipi dengan sedikit termasuk gabungan rasa masam pedas masa ini, dari wuluh buah-buahan bintang serta cayenne pepper ditinggalkan utuh supaya ia dapat dinikmati oleh mensasarkan.


Melalui pengenalan beberapa ayat-ayat di atas, boleh memberi manfaat dan tidak sabar-sabar lagi untuk mencuba di rumah bagi variasi menu makanan harian. Di samping itu, proses ini juga agak mudah dan mudah.

Penyediaan bahan-bahan dan perasa sup lampam

lampam segar 1 ekor (450 g)
1 keping limau nipis dan garam secukup rasa untuk ikan anda
2 stalks hijau bawang yang dipotong 3 cm
daun Selasih 1 tandan telah dikeluarkan dan basuh bersih
4 bintang buah-buahan wuluh buah-buahan/sayur-sayuran bintang buah potong kecil
1 stalk Serai, Peel dan buang kulit luar yang sukar dan kemudian digeprek
1/2 bawang dipotong panjang
5 butir bawang merah dihiris nipis
4 ulas bawang putih, dihiris
4 cm halia, dihiris nipis
1 helai daun limau nipis
1 tomato yang dipotong 4 bahagian
10 buah seluruh cayenne pepper (merah dan hijau)
1 sudu besar garam
1 sudu teh segar alasan lada
gula 2 sudu besar zarah
1200 ml air
1 sudu besar marjerin

Bagaimana untuk membuat sup lazat lampam yang jelas

Dijual ikan skala, keluarkan isi perutnya dan gills, kemudian dipotong kepada 4 bahagian bersih dan basuh dengan air. RUB kepingan ikan dengan jus limau nipis, Tabur sedikit garam dengan rata, sejukkan 15 minit, kemudian basuh ia membersihkan lagi.
Panaskan marjerin di dalam kuali dengan api, tumis bawang, bawang merah dan bawang putih hingga wangi, kemudian ketepikan buat sementara waktu.
Rebus air dalam periuk bersama dengan Serai, selepas digoreng bawang mendidih masukkan lepas, bersama-sama dengan halia, buah-buahan bintang wuluh dan scallions. Kacau-kacau baik dan tunggu sehingga ia tertakluk lagi, gula, garam, dan lada dan Gaul sehingga sebati.
Selepas beberapa ketika, atau selepas mendidih lagi baru masukkan lampam. Tutup periuk, tunggu lebih kurang 15 minit untuk membolehkan herba untuk http://buletinresep.blogspot.com/2015/09/resep-bola-bola-mie.html menyemai dan ikan yang dimasak. Buat masukkan lada Cayenne, basil, dan buah tomato, kemudian masak sebentar hingga basil daun agak shriveled. Angkat sup ikan dan panas sedia untuk dihidang.

Go Back

Comments for this post have been disabled.